Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelNatuurbegravenVragen over natuurbegraven in Tweede Kamer

Vragen over natuurbegraven in Tweede Kamer

Facebook Twitter LinkedIn
11-08-2016

Koser Kaya, lid van D66, diende begin juli een aantal Kamervragen in over natuurbegraven in Nederland. De beantwoording van deze vragen zal moeten wachten tot na het zomerreces van de Kamer, zo meldt minister van Binnenlandse Zaken en Koningsrelatie Stef Blok in een brief aan de Tweede Kamer.

Het D66 lid wil duidelijkheid over het aantal natuurbegraafplaatsen in Nederland. Ook wil ze graag uitleg over de redenen waarom deze begraafplaatsen zich met name in Oost- en Zuid-Nederland bevinden. Er wordt hierbij als argument gebruikt dat dit omwille van de grondwaterstand het geval zou zijn. Tot slot wil Kaya dat er gekeken wordt naar manieren om natuurbegraven en –bescherming elkaar te laten versterken, hoeveel natuuruitvaarten er in een jaar plaatsvinden en wat de impact van natuurbegraven is op een natuurgebied. Minister Blok verwacht de vragen aan zijn ministerie eind augustus te kunnen  beantwoorden.

De volledige uitstelbrief over de beantwoording van de Kamervragen over natuurbegraven in Nederland is hier te vinden.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons