Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelOpmerkelijkHond bij uitvaart geeft steun

Hond bij uitvaart geeft steun

Facebook Twitter LinkedIn
11-07-2016

Een Amerikaanse begraafplaats werkt met een troosthond om mensen te steunen tijdens een uitvaart.

Troosthond

Een begrafenis of crematie is altijd een emotionele gebeurtenis. Een Amerikaanse uitvaartondernemer ging op zoek naar manieren om mensen bij te staan op een dergelijk moment. Hij kwam hierbij met een bijzondere oplossing. Tijdens een uitvaartplechtigheid kunnen families met een hond ‘spelen.’ De hond is een mix tussen een golden retriever en een poedel en heet Lulu. Veel bezoekers geven aan dat ze door de hond weer een lach op het gezicht kregen. Lulu creëert met haar aanwezigheid een kalmerende en ontstressende sfeer. Ze heeft dan ook de bijnaam ‘comfort companion’ gekregen.

Kalmerende werking

De uitvaartondernemer kwam op het idee toen hij zich druk maakte op het vliegveld door een geannuleerde vlucht. Er liep een vrouw voorbij met een Maltezer hond, de hond had een hele kalmerende werking op hem, toen het moment voorbij was dacht hij “wow, dat was krachtig.” Na de komst van Lulu bij de begraafplaats in 2015, hebben vele klanten haar aanwezigheid aangevraagd.

Slimme hond

Lulu heeft een neusje voor mensen die haar het hardst nodig hebben. Eerst gaat ze naar de oudste persoon en laat ze zich aaien, daarna gaat ze naar de kinderen om te spelen. Ook kan ze trucjes. De meest opvallende truc die ze kan is wanneer er gezegd wordt ‘pray’, Lulu gaat dan in een houding staan waarop het lijkt dat ze aan het bidden is.

De uitvaartondernemer is heel tevreden met Lulu en zegt dat Lulu een volwaardig lid van het team is.

Bekijk hieronder het filmpje van Lulu.
Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons