Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelTrends en ontwikkelingenHoe ziet een uitvaart eruit in 2040?

Hoe ziet een uitvaart eruit in 2040?

Facebook Twitter LinkedIn
03-08-2016

Welke technologische ontwikkelingen zullen de uitvaartceremonie in de toekomst drastisch kunnen gaan veranderen? Hoe zal een uitvaart eruit zien in 2040? Ontdek het zaterdag 1 oktober in Drenthe tijdens het Sym-podium in ‘De Melkfabriek’.

Sym-podium

Sym-podium, is een samentrekking van de naam symposium en podium geven. Het bestaat uit workshops, presentaties, demonstraties en exposities. Er zijn talloze vragen te stellen over het sterven, de dood en het rouwen. Hierop kunnen we uiteraard geen pasklare antwoorden geven. Wat we wel kunnen is een toekomst schetsen die ter inspiratie kunnen dienen voor toekomstige uitvaarten en ontwikkelingen binnen de uitvaart cultuur. Dit is precies wat er tijdens het sym-podium zal gaan gebeuren.

Vernieuwingen in de uitvaartbranche

Het evenement wordt georganiseerd door een uitvaartondernemer uit de regio. De ondernemer kreeg regelmatig te horen dat de nabestaanden de uitvaart graag anders hadden gezien. De ceremonies waren soms saai en hadden weinig creativiteit gaven de nabestaanden aan. “Er zijn zeker ontwikkelingen geweest in de uitvaartwereld maar naar onze mening staat het al weer een tijdje stil” aldus de ondernemers van ‘De Uitvaart regisseur’ uit Drenthe. “Wij hebben de ambitie, als "De Uitvaartregisseur" om animator te zijn van continue verbeteringen en vernieuwingen in de uitvaartcultuur en willen bezoekers van het Sym-podium d.m.v. workshops, lezingen en presentaties hiervan deelgenoot maken” aldus de organisatie.

Het Sym-podium is ingedeeld op basis van de volgende deelthema’s:

- Bij leven

- Het afscheidshuis

- Ceremonie en rituelen

- Rouw en cultuur

In workshops, presentaties en lezingen kun je kennis maken met de uitvaart in 2040. Op zaterdag 1oktober 2016 van 10:00 – 16:00 uur kun je deelnemen aan het Sym-podium. Deze wordt gehouden in “De Melkfabriek” in Bunne (Drenthe)

Deelnemen kan door je in te schrijven via de site van Sym-Podium.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons