Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelUitvaartbeurzen en agendaKerstavond begint met Lichtjesavond op Zorgvlied

Kerstavond begint met Lichtjesavond op Zorgvlied

Facebook Twitter LinkedIn
19-12-2016

Op kerstavond, zaterdag 24 december tussen 16.30 uur en 19.30 uur, vindt weer de traditionele Lichtjesavond plaats op Zorgvlied, Amsteldijk 273 te Amsterdam.

Traditie Jonge bezoekers kijkt naar kaarsjes lichtjesavond

Deze traditie op Zorgvlied bestaat al sinds 2002 en is bedoeld om nabestaanden de gelegenheid te geven de kerstdagen te beginnen met het aansteken van een kaarsje voor overleden dierbaren, zodat deze betrokken en herdacht worden bij deze familiedagen. Ook mensen die geen familie of vrienden hebben die op Zorgvlied begraven liggen, zijn van harte welkom om Lichtjesavond mee te maken.

Lichtjesavond

Tijdens Lichtjesavond is de begraafplaats feeëriek verlicht met honderden lampjes en vuurkorven en er loopt een doedelzakspeler over de begraafplaats. Op het kinderhofje branden fakkels en in de lotusvijver drijven lichtjes. Nieuw dit jaar is dat ook het Crematorion meedoet met lichtjesavond; er is muziek en de omgeving is verlicht. Nabestaanden kunnen onder de luifel een kaarsje branden en een kaartje schrijven voor hun geliefden die dit jaar gecremeerd zijn.

Inluiden kerstdagen

Op de begraafplaats zijn er families die zich verzamelen rond het graf om, compleet met eten en drinken, de kerstdagen in te luiden met hun overleden dierbaren. Kinderen krijgen een lichtje mee om er mee over de begraafplaats te lopen en er is een verkooppunt van kerststukjes en kaarsen. In de aula worden de namen getoond van overledenen die de afgelopen tien jaar op Zorgvlied begraven of gecremeerd zijn en een zangeres brengt liederen ten gehore. Bezoekers kunnen desgewenst een geschreven momentum in een van de kerstbomen hangen. Traditioneel biedt Zorgvlied alle bezoekers na afloop warme chocolademelk met een kerstkransje aan.

Vanwege het grote aantal bezoekers worden er speciale verkeersmaatregelen genomen. Desondanks een dringend verzoek om zoveel mogelijk met het Openbaar Vervoer of met de fiets te komen.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons