Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeActueelUitvaartmuziekZomerconcert op Weverslo: “Troubadours uit het volle leven”

Zomerconcert op Weverslo: “Troubadours uit het volle leven”

Facebook Twitter LinkedIn
31-08-2016

Onder de titel: ‘Troubadours uit het volle leven’ brengen Marion Steeghs en Chapieter op zondag 4 september vanaf 15.00 uur op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo verhalen uit het leven. In een bijzondere selectie van liederen vertellen zij zingend een aantal vrolijke, beschouwende, tot nadenken stemmende, verdrietige en avontuurlijke verhalen uit ons leven van alledag. Gé Peterink voegt daar enkele “schetsen uit het leven” aan toe, in de vorm van gedichten en gedachten.

Troubadours

Het vijfde zomerconcert op Weverslo staat dit jaar in het teken van de troubadours. Dat waren de rondtrekkende liedjeszangers die vanaf de vroege Middeleeuwen de verspreiding van het nieuws verzorgden. Maar dat niet alleen, zij leverden er ook het commentaar bij, dikwijls met een kwinkslag. Zo wisten zij de dingen bij de naam te noemen, zonder iemand te krenken. In onze cultuur is humor en vooral zelfspot nog altijd een sterk middel om het leven draagbaar en toonbaar te maken. Goede humor krenkt niet, maar relativeert en bemoedigt.

Eigentijdse invulling van een oude traditie

Het programma “Troubadours uit het volle leven” staat met een eigentijdse invulling van verhalen en gevoelens van nu in die oude traditie. Een programma dus met een opbeurende en meelevende inslag, dat je optimistisch naar huis laat gaan. Het programma sluit aan bij de dagelijkse praktijk op Weverslo, waar veel verhalen uit het leven van mensen worden verteld. Zo verwerken zij er hun pijn en verdriet en vieren zij het leven.

Muzikaal programma

Weverslo heeft zangeres Marion Steeghs en gitarist John Minten samengebracht met Pieter Simons en Charles van Dommelen (Chapieter).
Zij hebben een afwisselend muzikaal liedprogramma samengesteld, waarin het leven in al zijn kleuren en facetten en in uiteenlopende muziekstijlen wordt bezongenMarion Steeghs. Marion Steeghs is een veelzijdig muzikaal natuurtalent. Zij zingt in diverse bands, treedt samen op met orkesten en verzorgt solo muziek bij bruiloften, begrafenissen en andere markante momenten in ons leven. Haar repertoire bestaat uit luisterliedjes, folk en countrysongs en nummers uit het grote poprepertoire. Zij wordt op gitaar begeleid door John Minten.

Sfeervolle liederen

Chapieter bestaat uit Pieter Simons en Charles van Dommelen. Zij hebben zowel samen als apart een rijke muzikale historie. Zij maken tijdens hun concerten gebruik van de volgende instrumenten: basgitaar, mondharmonica, doedelzak, ruispijp, gitaar, ukelele, tin whistle, strijkpsalter, lepels, drumkist, accordeon, draailier, tenorgitaar, low whistle. Zij brengen sfeervolle liederen, prachtige ingetogen luisterliedjes, fraaie instrumentalen en uitbundige krachtige liederen die tot meedoen uitnodigen. Hun muziek komt u uit allerlei windstreken toewaaien: met onder meer Ierse, Zuid-ChapieterAfrikaanse en Russische klanken…

Zomerconcert Weverslo, zondag 4 september vanaf 15.00 uur op het Boshuisplein, Janslust 11, Heide (Venray). Entree € 7,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden via natuur@weverslo.nl onder vermelding van ‘Troubadours’. Kijk ook op www.weverslo.nl en www.facebook.com/Natuurbegraafplaats.Lees ook

Naar boven
Terug naar overzicht

Actueel


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons