Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeAfscheidswijzerVerspreiding

Hoe werkt de verspreiding van Afscheidswijzer?

De informatie in Afscheidswijzer is bedoeld voor iedereen. Van jong tot oud, ziek of gezond en uit alle lagen van de bevolking. Iedere editie van Afscheidswijzer wordt daarom op twee manieren aangeboden: in een handzame gedrukte gids én als digitaal naslagwerk. Beide zijn altijd gratis.

Handzame gedrukte gids

In de gemeenten die deelnemen, wordt de Afscheidswijzer geheel kosteloos verspreid in een oplage van minstens 10.000 exemplaren. Afscheidswijzer vindt het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot goede, objectieve en integere informatie rondom het laatste afscheid. Om de toegankelijkheid van de wijzer te waarborgen, wordt deze dan ook geheel kosteloos aangeboden. Voor iedere editie die we maken, leggen we contact met zoveel mogelijk kwalitatief hoogwaardige verspreidingspunten in een regio. Zo zorgen we er samen met onze verspreidingspunten voor dat de gids komt te liggen op vrijwel alle plekken waar mensen in aanraking komen (of kunnen komen) met het laatste afscheid.

In de deelnemende gemeenten is de Afscheidswijzer onder andere te vinden op de volgende punten:

 • Gemeentehuis/stadhuis

 • Stadswinkel

 • Wijkservicepunten en wijkcentra

 • Bibliotheken

 • Begraafplaatsen en crematoria

 • Huisartsenpraktijken en gezondheidscentra

 • Ziekenhuizen

 • Zorg-, verpleeg- en woonzorginstellingen

 • Apotheken

 • Thuiszorgwinkels

 • Hospicevoorzieningen

 • Inloophuizen

 • Ouderenbonden

 • Adverteerders

Alle mogelijke verspreidingspunten in een regio, worden ruim voor de lancering van een editie op de hoogte gesteld van de komst van Afscheidswijzer. Verspreiding van een editie vindt geheel plaats op vrijwillige basis. De afdeling verspreiding gaat in deze fase inventariseren hoeveel exemplaren ieder verspreidingspunt wil ontvangen. Hiernaast geven we advies over de wijze waarop een Afscheidswijzer aangeboden en ingezet kan worden binnen een organisatie.

Na de officiële lancering van een editie, worden binnen één week alle punten voorzien van de wijzer. Doordat onze verspreidingsafdeling direct in contact staat met de organisaties kunnen wij ook snel zorgen voor nabestellingen of extra verspreidingsrondes. Verspreidingspunten en geïnteresseerde organisaties kunnen zelf ook snel en eenvoudig exemplaren bij ons bestellen via deze link of door een mail te sturen naar verspreiding@afscheidswijzer.nl. Op deze manier kunnen we snel en adequaat zorgen voor extra leveringen. Op het moment dat alle bestellingen zijn uitgeleverd, is hier een volledig overzicht te vinden van alle verspreidingspunten in een bepaalde regio.

De kosten van uitgave en verspreiding worden gedekt door de bijdrage en medewerking van gemeenten en diverse adverteerders. 

 

 Button Klik hier voor een verspreidingsoverzicht per regio


Digitaal naslagwerk

Naast een fysieke gedrukte editie, wordt er ook voor iedere regio een digitale versie van de wijzer uitgegeven. Deze handige bladerbare versie is online te bekijken, maar werkt ook op telefoon en tablet. Bladeren door de pagina's gaat dankzij de geïntegreerde 'swipe' techniek net zo makkelijk als op papier. Bovendien zijn alle genoemde organisaties, websites, emails en telefoonnummers clickable, zodat u de juiste informatie altijd direct bij de hand heeft.

De digitale versie is natuurlijk te bekijken via www.afscheidswijzer.nl/edities, maar wordt daarnaast ook aangeboden via websites van adverteerders en verspreidingspunten (bibliotheken, ziekenhuizen e.d.). Ook is de digitale Afscheidswijzer goed vindbaar via de websites van diverse gemeenten middels een handige button.Naar boven

Afscheidswijzer


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons