Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeAfscheidswijzerWat is Afscheidswijzer?

Wat is Afscheidswijzer?

Praten over de dood? Dat doen we liever zo min mogelijk. Veel mensen vinden praten over de dood, het laatste afscheid en alles wat daarmee te maken heeft lastig. Met het platform Afscheidswijzer willen wij mensen stimuleren zich tijdig te oriënteren op het laatste afscheid.

We vinden het belangrijk dat informatievoorziening rondom zorg in de laatste levensfase en de uitvaart voor iedereen toegankelijk is. Bij het regelen van een uitvaart komt namelijk veel kijken. Emotioneel, maar ook praktisch. Dan is goede, onafhankelijk en eerlijke informatievoorziening extra belangrijk. Met Afscheidswijzer werken we samen aan een wijzer afscheid voor iedereen. Met ons platform zorgen we voor heldere en onafhankelijke voorlichting voor de consument én ondernemer. Zowel online als offline.

Informeren doen we onder andere via de uitgave van het naslagwerk ‘Afscheidswijzer’, het tijdschrift ‘to Be Magazine’ en via onze online infotheek, nieuwsitems, events, blogs en diverse regionale bewustwordingscampagnes. In het naslagwerk Afscheidswijzer vindt je essentiële informatie rondom het laatste afscheid gebundeld in een handzaam boekje dat wij per gemeente uitgeven. Naast praktische algemene informatie vindt je er een helder overzicht van de uitvaartopties, bedrijven en instellingen in jouw regio. 
  Ons platform bestaat uit de volgende titels, merken en projecten 


 

 

Afscheidswijzer: handzame gids

De Afscheidswijzer is een handzaam naslagwerk gevuld met essentiële informatie rondom het laatste afscheid. Je vindt hier tips, handreikingen, wetenswaardigheden en praktische adressen afgestemd op jouw regio. Alle benodigde informatie, uitvaartopties, bedrijven en instellingen gebundeld in één handig naslagwerk. Afscheidswijzer heeft afgelopen jaren ruim 40 verschillende edities uitgebracht. 

Op integere en objectieve wijze informeren we over zaken die spelen rond de dood, de uitvaart en daarna. Wanneer je verwacht of onverwacht met een overlijden te maken krijgt, komen talloze vragen boven drijven. In hoog tempo moeten er allerlei beslissingen genomen worden. Als de overledene hier niks voor geregeld heeft, is het aan de nabestaanden om deze keuzes te maken. Door je wensen te bespreken helpt je niet alleen jezelf, maar heel belangrijk ook je dierbaren. Met een door jouw samengesteld wensenlijstje in handen, hoeven dierbaren niet bang te zijn dat ze de verkeerde beslissingen nemen.

>> Bekijk hier reeds verschenen edities Afscheidswijzer

 


 


Rondom de verschijning van iedere Afscheidswijzer gids, organiseren we een bijbehorende regionale bewustwordingscampagne. Deze bestaat onder andere uit:

De themadag Zorg & Afscheid

We vinden het belangrijk dat informatievoorziening rondom zorg in de laatste levensfase en de uitvaart voor iedereen toegankelijk is. Bij het regelen van een uitvaart komt namelijk veel kijken. Emotioneel, maar ook praktisch. Dan is goede, onafhankelijk en eerlijke informatievoorziening extra belangrijk. Wanneer je van te voren weet bij wie je terecht kunt voor specifieke zaken, geeft dit rust als het moment straks daadwerkelijk daar is.

Er zijn ontzettend veel mooie lokale initiatieven. Betrouwbare (lokale) bedrijven waar mensen terecht kunnen voor advies, kennis of voor het afnemen van diensten. Het direct bij elkaar brengen van deze bedrijven en de inwoners uit diverse regio’s gebeurt wat ons betreft nog veel te weinig. Daarom organiseren we naast de lancering van het naslagwerk Afscheidswijzer, altijd een themadag op een bijzondere locatie in de regio. Een dag waarop je in ongedwongen sfeer kennis kan maken met alles wat moet, mag en kan rond een overlijden en zorg in de laatst levensfase.

>> Lees verder over de themadag

 

Regionale krant

Als onderdeel van de bewustwordingscampagne verschijnt er in de aanloop naar het event een bijzondere krant. Zo verscheen bijvoorbeeld de krant: 'Zorg- en Afscheidsnieuws Arnhem en omstreken' in een oplage van 180.000 exemplaren. Deze krant wordt in eigen beheer uitgebracht en huis-aan-huis verspreid. De krant staat volledig in het teken van de thema's zorg en afscheid en biedt een helder overzicht van de zorg- en afscheidsmogelijkheden in de regio. De krant biedt verdieping, informeert en inspireert.

>> Bekijk hier de 'Zorg- en afscheidsnieuws' krant.

 

 

 


 

 

toBe Magazine: tijdschrift dat met je meeleeft

toBe Magazine brengt hartverwarmende interviews, herkenbare verhalen en geeft praktische handvatten. In toBe komen onderwerpen aan bod die in andere magazines meestal onbesproken blijven. Dat maakt het tot een uniek tijdschrift in het Nederlandse medialandschap.

Het magazine staat al tien jaar rechtstreeks in contact met een sterk groeiende groep lezers en is opgebouwd rondom een aantal thema’s: leven, zorgen, afscheid en verwerken. Belangrijkste doel is om lezers verder te helpen in de levensfase waarin zij zich bevinden. In toBe lees je verhalen met emotie, herkenbaar, maar niet alledaags.

>> www.tobemagazine.nl

 


 

 
Afscheidswijzer Infotheek

In onze infotheek vind je antwoord op al je vragen voor, rond en na een overlijden. Selecteer het gewenste thema en zoek op onderwerp.
De infotheek wordt wekelijks aangevuld met nieuwe artikelen, belangrijke informatie. interessante weetjes en checklists.

>> Naar de infotheek 

 

Downloads en checklisten in de toolbox

Toolbox bij afscheidIn de toolbox zijn diverse downloads te vinden. Bij een uitvaart organiseren komt namelijk veel kijken. De checklisten helpen je in kaart brengen wat je graag wilt en wat er allemaal mogelijk is. In de toolbox zit onder andere het fraai vormgegeven boekje ‘Mijn Uitvaartwensen’. Dit is een zorgvuldig samengesteld boekje waarin je kunt aangeven wat je wensen rond en na je overlijden zijn. Je kunt aangeven hoe je bepaalde zaken geregeld wilt hebben en waar je voorkeuren liggen. Wil je worden begraven of gecremeerd? Hoe moet de afscheidsceremonie eruit komen te zien? En ben je eigenlijk wel verzekerd en zo ja, waar? Al jouw wensen in één document: een prettig idee voor jezelf en je nabestaanden.

>> Ga hier naar de 'Toolbox bij afscheid'

 

 

 

 


 

Online zichtbaarheid

Onderdeel van ons platform zijn tevens de volgende sites:

www.uitvaartadressengids.nl
www.uitvaartinformatie.nl
www.begraafplaats.org
www.crematorium.nl
www.rouw.nl
www.uitvaart.org

Uitvaart Internet Diensten informeert met bovenstaande websites sinds 1998 over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart. Inmiddels zijn ze aangesloten bij ons platform en werken we al weer enige jaren nauw samen aan het bewerkstelligen van betere (online) informatievoorziening rondom het laatste afscheid.

 


 

Zakelijke netwerkbijeenkomsten

In de zorg- en uitvaartbranche wordt bijzonder werk verricht. Ondernemers staan mensen bij op een heel intiem, emotioneel en vaak fragiel moment. Deze emotie maakt dat je als ondernemer automatisch voor een persoonlijke benadering kiest. Toch wil je als bedrijf je herkenbare uitstraling kenbaar maken bij potentiële klanten. Maar hoe doe je dat? We vinden het belangrijk onderlinge banden tussen ondernemers, maatschappelijke organisaties en toeleveranciers in diverse regio’s te versterken. Samen sta je immers sterker. Zeker in een branche waar kwalitatieve dienstverlening altijd voorop staat.

Via onze zakelijke netwerkbijeenkomsten blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de branche. We organiseren in diverse regio’s netwerkontbijten, -borrels en –middagen. Maak kennis met collega’s, deel kennis en ervaringen of neem deel aan diverse workshops om jouw expertise te vergroten.

 


 

 Het platform Afscheidswijzer is onderdeel van uitgeverij Wijzer Communicatie (welke een handelsnaam is van De Word-Wijzer Groep B.V.)

Naar boven

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons