Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeKNMG congres 'Niet alles wat kan, hoeft'

KNMG congres 'Niet alles wat kan, hoeft'

datum19 februari 2016
tijd09.30 -16.00

locatie

Domus Medica, Utrecht
onderwerpNiet alles wat kan, hoeft

 

In de geneeskunde kan steeds meer. Diagnostiek wordt verfijnder, ingrepen minder belastend, medicijnen meer toegesneden op de persoon. Maar meer en meer dringt ook het besef door dat niet alles wat kan, altijd in het belang van de patiënt is. Soms zijn medische behandelingen niet meer zinvol. Dan ontstaat zorg die niet passend is. Waarom gaan we dan toch vaak door? En belangrijker nog: hoe kunnen we dit voorkomen?

Een brede KNMG-stuurgroep publiceerde begin 2015 een rapport over de mechanismen achter niet-passende zorg en benoemde interventies die kunnen helpen om deze mechanismen te doorbreken.

Op vrijdag 19 februari 2016 belichten we op een afsluitend congres de resultaten van de activiteiten die het afgelopen jaar zijn ontplooid. Overlijden artsen anders dan patiënten? Hoe kijken patiënten aan tegen de beslissingen waar zijn voor staan? Hoe kom je tot gedeelde besluitvorming? Aan het woord komen onder andere artsen, patiënten, verpleegkundigen en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties.

Praktische handvatten

Daarnaast biedt deze dag deelnemers praktische handvatten om zelf met het thema passende zorg aan de slag te gaan. In deelsessies worden best practices gedeeld en tijdens een interactief theater wordt in beeld gebracht hoe gezamenlijke besluitvorming tot stand komt.Naar boven

Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons