Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeWereldcongres Euthanasia 2016

Wereldcongres Euthanasia 2016

an 11 tot 14 mei 2016 wordt de tweejaarlijkse wereldconferentie over vraagstukken rond het levenseinde gehouden in Amsterdam. De conferentie verwacht 800 deelnemers: professionals – wetenschappers, artsen, juristen, politici, activisten – uit de hele wereld. Zij zullen presenteren, debatteren en discussiëren over de mogelijkheden om keuzes aan het eind van het leven te legaliseren. De onderwerpen zijn gebaseerd op ervaringen in bijvoorbeeld Nederland, België en Oregon (VS). Zo zal er een presentatie gehouden worden door de Levenseindekliniek en zijn er bijdragen uit onder andere Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Groot-Britannië, Zwitserland en Nieuw Zeeland. In het voorlopige programma op de website www.euthanasia2016.com vindt u alles over de verschillende thema’s. - See more at: https://www.nvve.nl/actueel/nieuws/voorlopig-programma-wereldconferentie-euthanasia-2016-online/#sthash.2PqCe7Rv.dpuf
Wereldcongres over het levenseinde
Van 1 tot 14 mei 2016 wordt de tweejaarlijkse wereldconferentie over vraagstukken rond het levenseinde gehouden in de RAI, Amsterdam. De conferentie verwacht 800 deelnemers: professionals – wetenschappers, artsen, juristen, politici, activisten – uit de hele wereld. Zij zullen presenteren, debatteren en discussiëren over de mogelijkheden om keuzes aan het eind van het leven te legaliseren. De onderwerpen zijn gebaseerd op ervaringen in bijvoorbeeld Nederland, België en Oregon (VS). Zo zal er een presentatie gehouden worden door de Levenseindekliniek en zijn er bijdragen uit onder andere Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Groot-Britannië, Zwitserland en Nieuw Zeeland. In het voorlopige programma op de website www.euthanasia2016.com vindt u alles over de verschillende thema’s.
Nederland speelt voortrekkersrol

Nederland speelt op het gebied van euthanasie en levenseindevraagstukken een voortrekkersrol op het wereldtoneel. De NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde) organiseert op uitnodiging van de Wereldfederatie van 'Right to Die Societies' deze wereldconferentie. In Nederland is euthanasie sinds 2002 gelegaliseerd, maar in de meeste landen, ook in Europa, is het nog verboden en rust op het onderwerp een groot taboe. Ook in landen zonder wetgeving bestaat grote interesse in de samenleving voor het zelfgekozen, waardige levenseinde. Door de Nederlandse kennis en ervaring te delen, hoopt de NVVE bij te kunnen dragen aan het bespreekbaar maken van van keuzevrijheid rond het levenseinde in andere landen, en aan totstandkoming van wetgeving.

Wanneer: 11 t/m 14 mei 2016
Waar: RAI, Amsterdam
Meer info en programma: www.euthanasia2016.comNaar boven

Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons