Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeBedrijven


Advocaten en advocatenkantoren

Onmisbare adressen van advocaten en ideeën bij de voorbereiding van uw eigen uitvaart of de uitvaart van een naaste. Bedrijven die u behulpzaam kunnen zijn in de periode voor het overlijden, rond het overlijden en na het overlijden. Bij bijvoorbeeld het opstellen van een testament, het afwikkelen van de erfenis of familierecht en mediation.

Erfenis

Indien u geen testament heeft, regelt de wet hoe uw erfenis wordt verdeeld. Als u zelf wilt bepalen hoe uw erfenis wordt verdeeld, moet u een testament maken.

Testament

Een testament moet u laten opmaken bij een notaris. Notarissen & Notariskantoren vindt u ook op Afscheidswijzer Uitvaart Online Bedrijfsindex De wet regelt wie uw erfenis krijgt en hoe uw erfenis wordt verdeeld. Er zijn veel redenen om een testament te maken. U kunt ook een goed doel tot erfgenaam benoemen.

Advocaat en erfrecht

Wat kan een advocaat gespecialiseerd in erfrecht voor u betekenen? Advocaten / advocatenkantoren met als specialisatie familierecht, erfrecht en  mediation vindt u ook op Afscheidswijzer Uitvaart Online Bedrijfsindex en zijn onmisbaar bij o.a. de afwikkeling van een nalatenschap wanneer er geschillen zijn ontstaan. De mediator is een onafhankelijk bemiddelaar die samen met de partijen op zoek gaat naar een voor iedereen acceptabele oplossing. Er wordt niet alleen gekeken naar de juridische kant van de zaak, maar ook naar eventueel onderliggende problemen. Hierdoor vinden de partijen een gezamenlijke oplossing, die de door de mediator wordt vastlegt in een overeenkomst. De Afscheidswijzer Uitvaart Online Bedrijfsindex is de Uitvaart Zoekmachine waar u snel een advocaat / advocatenkantoor welke gespecialiseerd is in erfrecht kunt vinden in uw eigen regio

As verstrooien

Wanneer u heeft besloten uw dierbare te cremeren, kunt u er voor kiezen de as te verstrooien. In Nederland kunt u dan kiezen voor verschillende opties. De meeste crematoria en begraafplaatsen hebben een strooiveld. Ook kun de as verstrooien boven zee of land. In uw tuin, een bos, vanuit een vliegtuig, boot of zelfs per ballon.

Begraafplaatsen

Er zijn verschillende soorten begraafplaatsen. Zo heb je voor het begraven van een dierbare overledene vaak de keuze uit een gemeentelijke, bijzondere of algemene begraafplaats. Ook is het begraven in de natuur op een natuurbegraafplaats een optie.

Begrafenis & Crematieverzorging, Uitvaartondernemers

De nabestaanden leggen de organisatie van een uitvaart meestal in handen van een uitvaartondernemer of uitvaartverzorger. De onderneming neemt de verzorging van de uitvaart voor u uit handen tot aan de begrafenis of de crematie.

Beveiliging tijdens de uitvaart

Na het overlijden van een dierbare komt het maar al te vaak voor dat er tijdens de condoleanceperiode of tijdens de uitvaart wordt ingebroken in de woning of het bedrijf van de overledene en/of familie. Indien er rouwadvertenties zijn geplaatst hebben ook inbrekers inzicht in afwezigheid van familie en leegstand van de woning van de overledene of de woningen/bedrijfspanden van de familie. Beveiligings- of bewakingsbedrijven kunnen u ondersteunen in het tijdelijk bewaken/beveiligen van woningen en/of bedrijfspanden gedurende de condoleanceperiode en/of tijdens de uitvaart.

Bijna Thuis Huizen

Een bijna-thuis-huis is ‘thuisverplaatste zorg’. De huisarts van de opgenomen gast of bewoner – men spreekt hier zelden over patiënten – houdt de medische verantwoordelijkheid; verpleegkundige hulp komt van de (reguliere) thuiszorg.
In de niet door vrijwilligers gedreven bijna-thuis-huizen, werkt een veelheid aan beroepsgroepen. Dat varieert van een arts tot een psycholoog of geestelijk verzorger, van verpleegkundigen tot vrijwilligers.

Bloemisten (rouwbloemwerk)

Afscheid nemen van een dierbare kan een extra dimensie krijgen door een passend arrangement rouwbloemen te laten samenstellen. De mogelijkheden voor bloemwerk zijn heel divers: rouwtakken, bloemstukken, gebonden boeketten, kistbedekkingen en kransen zijn de bekendste soorten. U kunt vaak voorbeelden in fotoboeken bekijken, of echte kiezen voor maatwerk. De aankleding van de kerk of aula, of de randen van een graf te laten versieren met bloemen en/of groene takken behoort ook tot de mogelijkheden van de rouwbloemist.

Catering

Na de ceremonie van een begrafenis of crematie kan een cateraar bij u thuis of op een locatie een arrangement op maat verzorgen. Dit kan bijvoorbeeld een koffie/thee arrangement zijn, of een lunch/buffet arrangement.
De cateraar neemt u veel zorg uit handen, ze nemen ook het servies ook mee, verzorgen de bediening, en laten de ruimte weer schoon achter. Bespreek met uw cateraar de mogelijkheden en uw persoonlijke wensen.

Condoleanceboek / videogastenboek

Een condoleanceboek is een boek of map waarin de genodigden hun gegevens en ook vaak nog een persoonlijke boodschap schrijven. Er is een grote verscheidenheid aan boeken in diverse kleuren en formaten. Ook zijn er nu videogastenboeken, een zuil met video waarop genodigden hun persoonlijke videoboodschap kunnen inspreken, welke u later op een unieke DVD kunt terugkijken.

Condoleanceverzorging (Hotels & Restaurants)

Om uw naasten, vrienden en bekenden de mogelijkheid te geven elkaar na de begrafenis/crematie te ontmoeten bieden diverse hotels en restaurants verschillende mogelijkheden aan, zoals traditioneel een koffietafel of een lunch met sandwiches. Maar ook een aangeklede borrel of een besloten private diner.
Denkt u ook aan de bereikbaarheid van het hotel of restaurant met auto en openbaar vervoer, de parkeergelegenheid en of het rolstoelvriendelijk is ingericht.

Crematoria

In Nederland zijn ruim 75 crematoria verspreid in diverse regio’s en provincies.
Een crematieplechtigheid is persoonlijk. Wensen van de overledene en nabestaanden kunnen via de uitvaartverzorger kenbaar worden gemaakt. Er is veel mogelijk in een crematorium als het gaat om een persoonlijke invulling van een plechtigheid.
Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van livemuziek, een foto- of videopresentatie of een uitgebreide condoleance met een drankje en hapje na de plechtigheid.

Dragers – dragersverenigingen

Een drager heeft de taak de overledene tijdens een begrafenis of crematieplechtigheid te dragen. Het dragen kan zowel op de schouder van de dragers, (‘schouderen’) op een baar, of met de hand. Dragers zijn ook inzetbaar bij o.a. het plaatsen van de kist in de rouwauto, ontvangst van belangstellenden bij kerk of een andere locatie, of het aangeven en dragen van bloemen. Eigenlijk alle werkzaamheden die nodig zijn om een uitvaart goed en stijlvol te laten verlopen.

Edelsmeden

Edelsmeedkunst is een kunstzinnig vak uitgeoefend door een goud- of zilversmid (edelsmid) De edelsmid is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van sieraden, kunst- en gebruiksvoorwerpen in edele metalen, zoals goud, zilver, platina en palladium en titanium.
Edelsmeden kunnen voor u een (herinnering) sieraad op maat maken.

Estate planning

In het Nederlands wordt estate planning meestal nalatenschapsplanning genoemd. Met een goed estate plan kunt u problemen voor uw nabestaanden voorkomen en uw nalatenschap naar eigen inzicht regelen. Estate planning omvat in feite alle maatregelen die u kunt nemen om uw vermogen tijdens uw leven en bij overlijden fiscaal gezien zo voordelig mogelijk over te dragen. Estate planning is onder te verdelen in verschillende onderwerpen.

Financieel advies

Een ding weet u zeker. Er komt een moment dat u afscheid moeten nemen van dit leven of dat u als partner, vader, moeder, kind of andere dierbare betrokken bent bij een sterfgeval. De (financiële) gevolgen bij overlijden worden vaak onderschat. Weinig mensen beseffen wat er allemaal geregeld moet worden en wat de gevolgen zijn voor anderen in hun omgeving. De meeste mensen denken dat de overheid of de werkgever ervoor zal zorgen dat de achterblijvende partner voldoende inkomen heeft. Helaas blijkt uit onderzoek dat de achterblijvende partner er vaak aanzienlijk op achteruit gaat. Daarnaast worden de nabestaanden vaak geconfronteerd met een enorme berg aan financiële en administratieve zaken die geregeld moeten worden. Het beste advies wat ik u kan geven is om met een deskundig financieel adviseur van gedachten te wisselen. Een financieel adviseur heeft kennis en inzicht in deze materie en kan u hierbij helpen. Een financieel adviseur kan heel specifiek ingaan op uw persoonlijke situatie en kan u helpen om tijdig maatregelen te nemen, kan u voorbereiden en besparingen voor u realiseren. Iemand die in de moeilijke periode na de uitvaart voor u klaar staat om uw financiële positie in kaart te brengen en te helpen met de financiële en administratieve nazorg. Hou er wel rekening mee dat een advies niet gratis is. Als u al een eigen financieel adviseur heeft, neem dan contact met hem of haar op. Heeft u nog geen financieel adviseur kijk dan hier onder welke bedrijven er werkzaam zijn in uw regio.

Gedenksieraden

Om een overledene te gedenken zijn er vele mogelijkheden op het gebied van gedenksieraden en gedenkobjecten. As of haar van de overledene verwerkt in een sieraad van zilver of goud.
Gedenkobjecten als een waxinelichthouder of siervlinder.

Gedenkstenen / Natuursteen / Grafmonumenten

Leveranciers van grafmonumenten en gedenkstenen leveren vaak bestaande modellen maar verzorgen ook maatwerk. Materialen vaak graniet en marmer maar ook kwartsiet en leisteen.
Tegenwoordig worden daarnaast ook geheel andere materialen gebruikt als bijvoorbeeld RVS, glas of hardhout. Veel leveranciers beschikken over een showtuin waar u inspiratie kunt opdoen.

Gezondheidszorg

Hieronder vallen o.a. verzorging en verpleging, geestelijke gezondheidszorg als psycholoog, psychiater en psychotherapeut rouw & verliesverwerking - stervensbegeleiding.

Grafkisten, manden

Grafkisten zijn er in diverse materialen, kleuren, en uitvoeringen van klassiek tot design. Milieuvriendelijk zijn de zogenaamde Eco grafkisten of rieten Fair Trade en eco uitvaartmanden.

Hospices

Er zijn twee soorten hospices in Nederland:
Hospices die met name door vrijwilligers worden gerund (vaak bijna-thuis-huizen genoemd) en hospices waar vooral professionals werken.
In de hospices waar alleen vrijwilligers werken wordt de verpleegkundige zorg verleend alsof de bewoner thuis woont: door de ziekenverzorgenden en wijkverpleegkundigen van de thuiszorg dus. De medische zorg blijft in handen van de eigen huisarts. Als deze te ver weg woont van het hospice, kan een huisarts uit de regio van het hospice ingeschakeld worden de zorg over te nemen.
In de andere soort hospices wordt de verpleegkundige zorg verleend door eigen verpleegkundigen en verzorgenden. Deze hospices hebben veelal een eigen arts in dienst.

Hoveniers

Hoveniers kunnen betrokken worden in het groenbeheer en renovatie van begraafplaatsen, maar ook voor het onderhoud van een graf indien u door omstandigheden dit niet zelf kunt doen. Er zijn diverse onderhoudspakketten, eenmalig, af te sluiten voor een maand, kwartaal of half jaar. Pakketten omvatten o.a. het reinigen van de zerk of gedenkmonument, algemeen onderhoud van het graf, snoeien, ontmossen en onkruid verwijderen, grint reinigen of vervangen.

Inloophuizen

Een inloophuis is een informele ontmoetingsplaats voor mensen met kanker en hun naasten. In een inloophuis moet niets, maar kan van alles: praten met een gastheer of gastvrouw, lotgenoten ontmoeten, een kop koffie drinken, of gewoon even tot rust komen in een veilige omgeving. In een inloophuis worden ook verschillende creatieve en actieve activiteiten, lezingen en gespreksgroepen georganiseerd.

Locatieverhuur (landgoed, kerk)

Indien u een condoleance of afscheidsdienst wilt organiseren op een unieke locatie zijn hiervoor vele mogelijkheden. Denkt u hierbij aan kastelen, een landgoed, kerk of klooster, industriële gebouwen, musea, galeries en strandpaviljoens.

Nalatenschap en donaties

Nalaten doet u via uw testament aan familieleden en/of goede doelen. Goede doelen moeten de zg. ANBI-status hebben, dan zijn ze ook vrijgesteld van het betalen van erfbelasting. Er zijn goede doelen op het gebied van bv. gezondheid, internationale hulp, natuur milieu en dieren en welzijn en cultuur.

Het is voor goede doelen niet verplicht om een keurmerk te hebben, al wordt die suggestie nogal eens gegeven, een ANBI-status is wel degelijk relevant.

Natuurbegraafplaatsen

De achterliggende gedachte bij een natuurbegraafplaats is: wat uit de natuur komt, gaat terug naar de natuur. De overledenen worden zonder materialen begraven die milieubelastend kunnen zijn.
Een natuurbegraafplaats is een begraafplaats waar de graven in de natuur liggen. Sommige natuurbegraafplaatsen liggen in een parkachtig landschap. Andere begraafplaatsen willen juist opgaan in een natuurlijk en bio divers landschap en zijn zeer sober uitgevoerd. Een graf wordt veelal gemarkeerd met een zwerfkei of een klein houten bordje. Ook is er een mogelijkheid om een graf niet zichtbaar te markeren, maar bijvoorbeeld alleen met gps te kunnen opsporen

Notarissen & Notariskantoren

Een notaris is een onpartijdige functionaris die afspraken tussen partijen nauwkeurig vastlegt.
Tot het takenpakket van een notaris behoren onder andere:
Opmaken van testamenten, nalatenschap, verdelingen, schenken, erven, en een levenstestament.
Ook zijn er notarissen werkzaam als Estate Planner en gespecialiseerd in de planning van uw vermogen, zoals hoe draagt u uw vermogen over aan de volgende generatie? Hoe laat u uw partner goed verzorgd achter? Gaat u wel of geen schenkingen doen aan uw kinderen? Hoe regelt u de opvolging van uw onderneming? Hoe zorgt u ervoor dat uw erfgenamen niet teveel erfbelasting betalen als u komt te overlijden?

Overig

Voor niet alledaagse dingen, leveranciers van producten waar geen specifieke branche /rubriek is.

Palliatieve / Terminale zorg

Onder palliatieve zorg valt alle zorg die erop gericht is de patiënt met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven.
Palliatieve zorg is aan de orde als de ziekte waaraan de patiënt lijdt ongeneeslijk blijkt te zijn. Er is in palliatieve zorgverlening niet alleen aandacht voor de lichamelijke klachten waarmee patiënten tijdens het vervolg van de ziekte te maken kunnen krijgen, er is eveneens aandacht voor de psychische, sociale en/of spirituele problemen die zich bij de patiënt en/of zijn naasten kunnen voordoen. Het wordt daarom weleens ‘totale zorg’ genoemd.

Ritueelbegeleiders

Een ritueelbegeleider begeleidt mensen rondom de sleutelmomenten in hun leven zoals geboorte, huwelijk en sterven.
Een professionele ritueelbegeleider kijkt naar wat er het beste past bij de overledene en diens nabestaanden. Hij geeft vorm en inhoud aan een afscheidsviering. De ritueelbegeleider kan in deze ceremonie voorgaan of hij stimuleert de nabestaanden om dit zelf te doen. Een ritueelbegeleider is in staat om te bemiddelen in families die verdeeld zijn zodat er toch, ondanks de verschillen, een mooi afscheid kan plaatsvinden.

Rouwdrukwerk

Drukkerijen waar u uw rouwkaart of rouwbrief kunt bestellen, keuze uit grote collecties, maar ook een eigen idee of ontwerp is mogelijk. Ook (foto)bidprentjes of een aandenken behoort tot de mogelijkheden. Rouwdrukwerk vindt steeds vaker online plaats.
De drukker kan vaak ook een advertentie voor de krant opmaken.

Rouwvervoer

Rouwvervoer kan met de traditionele auto’s en volgwagens of een antieke bus, maar ook met speciale automodellen, een motor met zijspan, een paardenkoets van een stalhouderij, of bijvoorbeeld een fiets met aanhanger.

Rouwverwerking

Misschien wilt u praten met iemand die er speciaal voor u is om u te ondersteunen. Er zijn verschillende vormen van ‘hulp’: rouwtherapeuten, professionele rouwbegeleiders en vrijwillige rouwverzorgers.

Taxateurs

Een taxateur kunt u inzetten voor de taxatie en het verdelen van de inboedel als het gaat om kunst en antiek, verzamelobjecten, muziekinstrumenten, juwelen, machinerieën en bedrijfsinventarissen, horeca-inventarissen en motorvoertuigen. Ook kan een boedel geveild worden bij een veilinghuis.

Thanatopraxie

Thanatopraxie is een tijdelijke balseming van het menselijk lichaam na overlijden. Eigenlijk is het een nieuwe keuze voor de opbaring. Voorheen was de enige optie om op te baren met behulp van koeling. Door het toepassen van thanatopraxie kan er dus onafhankelijk van de buitentemperatuur zonder koeling opgebaard worden. Ook zijn er bijzondere cosmetische voordelen als gevolg van deze behandeling. Verkleuringen en andere ontbindingsverschijnselen zoals geuren en indroging zullen geen belemmering meer vormen bij het afscheid. Door toepassing van thanatopraxie zullen blauwe verkleuringen verdwijnen of verbeteren.

Thuiszorg

Thuiszorg heeft vaak een sterke lokale focus.
Informeer naar de mogelijkheden van verpleging en verzorging, specialistische zorg en palliatieve zorg.

Thuiszorgwinkels

Een thuiszorgwinkel is een winkel waar thuiszorgproducten kunnen worden gehuurd, geleend of gekocht. Deskundige medewerkers kunnen u hier informeren en adviseren. U kunt er terecht voor het lenen en huren van hulpmiddelen, maar u kunt er ook gezondheidsartikelen. 

Denkt u aan de aanwezigheid van rolstoelen, rollators, ondersteken, relaxfauteuils, bedklossen, aangepast bestek en sprekende horloges. 

Uitvaartmuziek

Muziek is belangrijk bij een uitvaart. Er bestaan lijsten van veelgevraagde uitvaartmuziek.
U kunt natuurlijk ook een favoriet nummer laten afspelen tijdens de plechtigheid.
Daarnaast wordt live muziek steeds meer populair, klassiek of modern. Er komen steeds meer muzikanten die ook aangepaste muziek voor uitvaarten verzorgen. Denkt u daar bij aan een pianist, een duo; gitarist en een zanger(es), doedelzakspeler, blazers ensemble of viool.
Ook hebben deze muzikanten vaak een repertoire wat geschikt is als achtergrond muziek tijdens een condoleance of koffietafel.

Uitvaartreportages Foto / Video

Op dag van de uitvaart gaat er vaak veel langs u heen. Dan geeft het rust en een goed gevoel als u de uitvaart op foto of video kan laten vastleggen en u later alles nog eens terug kan zien.
Een uitvaartreportage is een waardevolle en persoonlijke herinnering aan één van de meest ingrijpende momenten uit het leven. Niet alleen voor nu, maar vooral ook voor later.
Ervaren reportage fotografen werken op een uiterst respectvolle en discrete manier zonder op te vallen, op de voorgrond te treden of de uitvaart te verstoren.

Uitvaartsprekers

Indien er plotseling een uitvaart geregeld moet worden komt daar veel bij kijken.
Het maken en houden van een persoonlijke toespraak kan dan moeilijk zijn.
Misschien bent u zelf niet in staat om tijdens de begrafenis of crematie te spreken.
Een uitvaartspreker kan dit belangrijke onderdeel van de uitvaart van u overnemen. In overleg met u en de andere nabestaanden worden uw woorden en herinneringen vervolgens vormgeven in een tekst. De uitvaartspreker zal deze tekst dan gebruiken voor de toespraak tijdens de uitvaart.

Uitvaartverzekeringen

Een uitvaartverzekering is een verzekering die een geldbedrag uitkeert bij het overlijden van de verzekerde. De uitvaartverzekering is in feite een levenslange overlijdensrisicoverzekering.
De uitvaartverzekering keert doorgaans een vooraf overeengekomen geldbedrag uit.
Ook is het mogelijk een natura-uitvaartverzekering af te sluiten.
Een natura-uitvaartverzekering vergoedt de kosten, ongeacht de hoogte daarvan, van (een deel van de) uitvaart. De meeste kosten worden vergoed.

Urnen

Een urn is een pot waarin de overblijvende as van een crematie in wordt bewaard.
Een urn kan thuis worden bewaard, worden bijgezet in een urnentuin, urnengraf of urnenmuur van een begraafplaats.
Er zijn urnenwinkels en webshops met een groot assortiment urnen in diverse uitvoeringen en kleuren. Ook zijn er kunstenaars die urnen ontwerpen of naar uw wensen kunnen maken.

Verhuizingen - Opslag inboedels

Verhuizers kunnen ook gespecialiseerd zijn in seniorenverhuizing, een verhuizingen na overlijden van een partner of vertrek naar een zorgcentrum. Ook bieden verhuizers vaak de mogelijkheid voor tijdelijke opslag van een inboedel. Verder zijn er in de meeste steden bedrijven die opslagruimte verhuren voor een korte of langere periode.

Verpleeg-, & Verzorgingshuizen

Kunt u niet meer zelfstandig wonen door ouderdom, ziekte of een handicap? Dan kunt u in een verzorgingshuis terecht. Dat geldt ook als u moet revalideren na een zware ziekte of ongeluk.
In een verzorgingshuis kunt u hulp krijgen bij wassen, aankleden, eten en naar bed gaan.
U kunt ook alleen dag verzorging krijgen.
In een verpleeghuis krijgt u intensieve zorg. U kunt er ook terecht als u zware medische behandelingen nodig heeft door ernstige lichamelijke of psychische beperkingen.

Welzijnsorganisaties

Mensen die een steuntje in de rug nodig hebben of professionele hulp zoeken kunnen terecht bij een welzijnsorganisatie. Veel welzijnsorganisaties zijn regio-gebonden en hebben een grote betrokkenheid. 

Woningontruiming

Leegruimen van de woning (ook berging, garage en schuur) en/of het afvoeren van gehele inboedel.
Zoeken van een passende bestemming voor alle bruikbare meubels en andere goederen zoals wasmachine en al het witgoed.
Demonteren en verwijderen van alles wat niet bij de woning of bedrijfspand hoort b.v. rails, schroeven, pluggen, spijkers etc. en eventueel herstel- en tuinwerkzaamheden Milieubewust afvoeren van afval meestal in eigen beheer. Verwijderen en afvoeren van diverse soorten vloerbedekking (ook parket en laminaat), met uitzondering van asbesthoudende materialen Bezemschone oplevering, eventueel uit te breiden met extra schoonmaakwerk.

Woonzorgcentra

Een woonzorgcentrum is een groep woningen voor ouderen waar zij beschut kunnen wonen en zo nodig begeleiding en ondersteuning krijgen. Dit wordt ook wel woonzorgcomplex of een serviceflat genoemd en bestaat uit zelfstandige appartementen in een gewone woonwijk. U kunt andere bewoners ontmoeten, bijvoorbeeld in de recreatieruimten of een gezamenlijke tuin. Ook zijn de woningen toegankelijk voor mensen met lichamelijke beperkingen.

Zorghotels

Een zorghotel biedt een tijdelijk verblijf, met de zekerheid van 24 uur verpleging en verzorging. Er wordt veel waarde gehecht aan comfort, privacy en service. Waar u in een ziekenhuis patiënt bent, verwelkomt het zorghotel u als gast. Naast algemene verpleging en verzorging schenken veel zorghotels ook aandacht aan fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychologie en diëtetiek.
In welke situatie kunt u kiezen voor een zorghotel?
- herstel / revalidatie na een operatie in het ziekenhuis
- overbruggingszorg
- tijdelijke ontlasting van mantelzorgers
- vakantie met zorg

Zorgverlening

U woont zelfstandig en u hebt extra zorg nodig. Misschien tijdelijk, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Misschien voor langere tijd, omdat u te maken hebt met lichamelijke beperkingen. Kijk bij zorgverleners in de buurt voor meer informatie over:
Persoonlijke verzorging, zoals het wassen, eten, aankleden en wondverzorging.
Daarvoor zijn er teams professionele verzorgenden die bij u thuis kunnen komen.
Verpleging, met het oog op bijvoorbeeld wondverzorging, sondevoeding of infuusbehandeling.
In dat geval komen de verpleegkundigen bij u thuis.
Sommige zorgverleners bieden ook palliatieve zorg.Naar boven

Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons