Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeBlogEerste vakantie alleen met de kinderen na overlijden partner

Eerste vakantie alleen met de kinderen na overlijden partner

Facebook Twitter LinkedIn
27-07-2017

Wanneer je partner overleden is staat het leven op zijn kop. Voor het eerst weer alleen met de kinderen op vakantie gaan, kan een fikse drempel zijn om over te gaan. Hoe pak je dat eigenlijk aan, een eerste vakantie alleen met de kinderen? Hieronder lees je een aantal nuttige tips.

1) Stel verwachtingen bij

De periode dat we met zijn allen massaal op vakantie gaan is aangebroken. Om je heen hoor je waarschijnlijk een hoop mensen die een vastomlijnd vakantieplan hebben. Wanneer je zelf na het overlijden van je partner hebt besloten voor het eerst weer op vakantie te gaan, kan dit best intimiderend zijn. Stel je verwachtingen daarom bij indien nodig. Wanneer je hoog gespannen verwachtingen hebt, kan het alleen maar tegen vallen. Verwacht niet dat je het verdriet thuis achter kunt laten, dit reist namelijk gewoon met je mee. Ook op vakantie zal je dus misschien wel eens overvallen worden door emoties. Geef hier de ruimte aan en stel niet te hoge eisen aan jezelf. Accepteer dat je emoties er (soms onverwacht) zijn en accepteer dat deze met je mee op reis gaan.

2) Kies gezamenlijk de bestemming

Betrek de kinderen bij het plannen van de vakantie. Kies samen een bestemming waar iedereen zich in kan vinden. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Kamperen op 5 uur rijden van je woonplaats kan net zo leuk zijn als het maken van een verre vliegreis. Als je kinderen oud genoeg zijn, praat dan samen over hoe jullie verwachten dat de vakantie zal gaan zijn. Probeer je gevoelens niet weg te stoppen, maar praat over je gevoelens en het verlies met elkaar.

3) Omgaan met extra stress en spanning

Het inpakken van de koffers, plannen van vertrek en aankomst tijden, het kan allemaal een hoop spanning en stress opleveren. Eerder had je altijd iemand om samen deze verantwoordelijkheden mee te delen. Wanneer je alle vakantie planning alleen moet doen, kan dit best overweldigend zijn. Vergeet niet dat er vaak genoeg mensen in je omgeving zijn die je willen helpen, zolang je het maar vraagt. Is er iemand in je omgeving die je om hulp kunt vragen bij de voorbereidingen? Schroom niet en vraag om hulp.

4) Nieuwe of vertrouwde bestemming?

Gingen jullie als gezin regelmatig naar dezelfde camping? Doe dat dan weer, de vertrouwde omgeving kan rust geven. Wees niet bang dat er herinneringen boven komen drijven. Bovendien kan het prettig zijn om bekenden tegen te komen van voorgaande jaren.

5) Sta open voor het maken van nieuwe waardevolle herinneringen

Naar een vertrouwde bestemming reizen kan prettig zijn, maar zie een reis ook als een kans om nieuwe herinneringen te maken. Samen met je kinderen, maar ook voor jezelf. Het regelen van de vakantie, je kinderen ondersteunen en het daadwerkelijk de stap zetten om te gaan. Het confronteert je allemaal met de kracht in jezelf en daar mag je best trots op zijn.

Plaats een reactie

U dient eerst in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen Registreren


Naar boven

Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons