Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeBlogHet maken van een bucketlist

Het maken van een bucketlist

Facebook Twitter LinkedIn
25-01-2017

Surfen op Hawaii, bungeejumpen boven zee of een lang verloren vriend of vriendin van vroeger terugvinden. Bij de meeste mensen schieten er meteen een aantal ideeën te binnen als het gaat over een bucketlist. Hoe je een bucketlist opstelt lees je hier.

Stel het maken van een bucketlist niet uit
Stel het niet uit

Stel het maken van een bucketlist niet uit. Veel mensen denken pas na over alles wat ze nog graag hadden willen doen in het leven als het eigenlijk al te laat is. Wanneer ze bijvoorbeeld terminaal ziek zijn en te horen hebben gekregen dat ze niet lang meer te leven hebben. Begin juist aan een bucketlist als je nog gezond bent. Bezig zijn met je doelen en wensen werkt motiverend en maakt dat je zo nu en dan even buiten je comfort zone stapt. Inspiratie nodig? Ideeën voor op je bucketlist vind je hier.


 

Plan het maken van een bucketlist vooruit
Maak een planning

Hoogstwaarschijnlijk laat je gezondheid het op je 90ste niet meer toe om te gaan bungeejumpen, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Plan daarom vooruit. Schat globaal in welk tijdvak van je leven een bepaalde bucketlist item afgestreept wil hebben en leef hier naar toe.
Heeft jouw bucketlist een houdbaarheidsdatum
Hou je bucketlist vers in het geheugen

Als je de lijst af hebt, pak hem er dan regelmatig even bij. Wie weet is de kans om items af te strepen wel dichterbij dan je denkt. Praat zo nu en dan over je lijst met vrienden, kennissen en familie. Via via kun je vaak een hoop bereiken. Wellicht is dat ene onbereikbare item op je lijst wel helemaal niet zo onbereikbaar als je denkt.


  

Bucketlist maken
Wees realistisch

Dromen mag natuurlijk, maar blijf wel realistisch. Als je geen multimiljonair gaat worden, zit de kans op een tripje naar de maan er voor de meeste van ons waarschijnlijk niet in. Wees daarom realistisch over je doelen. Al is het natuurlijk ook helemaal niet erg als het uiteindelijk niet lukt alle items op je lijst af te strepen.


 

Maken bucketlist doe inspiratie op
Doe inpiratie op

Weet jij na 2 punten op je lijst niks meer te bedenken? Doe inspiratie op via Google, Pinterest of Instagram. Via de zoekterm ‘bucketlist’ zijn er talloze lijstje en ideeën te vinden van anderen om inspiratie uit op te doen. Vraag ook eens aan mensen in je omgeving wat zij nog graag zouden willen doen voordat ze dood gaan. Het maken van je bucketlist is direct een goede ingang om een gesprek over de dood aan te gaan. Een belangrijk gesprek wat je een hoop op kan leveren.

 

Heb jij nog goede tips die hier niet tussen staan? Laat het weten in de comments!

Plaats een reactie

U dient eerst in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen Registreren


Naar boven

Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons