Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeBlogToneelstuk 'A Piece of Cake'

Toneelstuk 'A Piece of Cake'

Facebook Twitter LinkedIn
13-01-2015

Afscheidswijzer wil bijdragen aan een tijdige oriëntatie op het levenseinde. Praten over de dood is niet altijd makkelijk. Iedere maand bekijken we in deze rubriek een initiatief dat op een interessante, bijzondere of buitengewone manier bijdraagt aan het op gang brengen van dit gesprek. Het sterven niet langer doodzwijgen, maar bespreekbaar maken.

Deze maand in de spotlight: A piece of cake

Toneelstuk in één akte

Het kan moeilijk zijn te luisteren naar en te praten met mensen voor wie de laatste levensfase is aangebroken. In een hospice is doodgaan echter aan de orde van de dag. Maar hoe gaat het er daar eigenlijk aan toe? Wat is een hospice precies? De Stichting Vrienden Hospice de Markies uit Bergen op Zoom heeft hier een bijzonder programma voor ontwikkeld: A Piece of Cake.

Koffie en cake

Op verzoek van de stichting heeft Jacques de Groot in 2011 een toneelspel in één bedrijf geschreven met de titel “Dood gaan, a Piece of Cake”. Het gaat hierbij om een ontmoeting tussen oud en jong in een crematorium. Koffie met het onvermijdelijke plakje cake en een boeiend gesprek tussen twee mensen in compleet verschillende leefwerelden die toch iets gemeenschappelijks hebben.

Discussie met jong en oud

Het programma is geschreven voor alle leeftijden, want zowel jonge als oude mensen hebben vragen over sterven en alles wat daarbij komt kijken. Het programma wordt aangeboen aan middelbare scholen, verenigingen en stichtingen. Ook is het mogelijk een bijeenkomst in huiselijke kring te organiseren. Na de eenakter is er ruimt voor vragen en discussie. “We kiezen bewust voor relatief kleine groepen, want dan komt de discussie makkelijker op gang” aldus de stichting Vrienden. Belangrijk voor de stichting Vrienden is dat er meer inzicht komt in het werk in de palliatieve zorg en de betekenis van het Hospice. De stichting is er trots op dat ze het programma kosteloos kunnen aanbieden in de regio West-Brabant en dat organisaties zich in een doorlopende stroom aanmelden.

Meer informatie? Ga naar vriendenhospicedemarkies.nl.


Binnenkort komt er voor de regio Bergen op Zoom - Roosendaal een Afscheidswijzer uit. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen of als eerste horen wanneer deze uitgebracht gaat worden? Meld u snel aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

Plaats een reactie

U dient eerst in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen Registreren


Naar boven

Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons