Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeEventsThemadag zorg en afscheid Arnhem10x vragen die je altijd al eens hebt willen stellen aan een uitvaartondernemer

10x vragen die je altijd al eens hebt willen stellen aan een uitvaartondernemer

Voor veel mensen is het een ver-van-mijn-bed-show: praten over de laatste fase van het leven, afscheid nemen en alles wat daarbij komt kijken. Uitvaartondernemers hebben op dagelijkse basis te maken met deze onderwerpen. Geen experts dus die beter weten wat er kan, moet en mag rond een afscheid. Wat heb jij altijd al eens willen vragen aan een uitvaartondernemer?

Prangende vragen

Zondag 27 mei aanstaande organiseren we in het Openluchtmuseum (Arnhem) de ‘Themadag zorg & afscheid’. Een uitgelezen kans om al jouw prangende vragen eindelijk eens te stellen! Bij binnenkomst krijg je een plattegrond mee met het programma. Wanneer je de looproute volgt, maak je een wandeling langs alle aanwezige standhouders.

Speeddaten

Tijdens de themadag is er van alles te zien, doen en leren. Eén van de activiteiten is een wel zeer bijzondere. Onderdeel van het programma is namelijk een heuse speeddate met een uitvaartondernemer uit jouw regio. Speeddaten om je ware liefde te vinden kennen we allemaal wel, maar op speeddate gaan met een uitvaartondernemer klinkt wellicht (nog) wat onwennig. Je zult je misschien afvragen hoe zo’n gesprek er uit gaat zien en wat je allemaal kunt vragen. Daarom heeft onze redactie alvast 10 vragen voor je op een rijtje gezet die je kunt stellen tijdens je ‘date’.01 ----------------

 

Help, mijn eigen uitvaart: daar wil ik nog helemaal niet over nadenken hoor! Waarom zou ik daar nu al keuzes over moeten maken? 

---------------- 02

Ik ga binnenkort naar een uitvaart, maar heb geen idee welke kleding ik aan moet trekken. Wat kan ik eigenlijk aandoen naar een begrafenis of crematie?

 


 

03 ----------------

Ik wil nú graag alles goed geregeld hebben, zodat mijn partner en/of familie zich later nergens zorgen over hoeft te maken. Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

 


 

---------------- 04

Het lijkt me mooi en waardevol om te helpen bij de laatste verzorging als iemand die ik lief heb komt te overlijden. Mag dat zomaar?

 


 

05 ----------------

Een uitvaart organiseren is best prijzig heb ik begrepen. Wat is de beste manier om mijn eigen uitvaart of die van een geliefde/familielid te bekostigen? 

 ---------------- 06

Ik heb al een uitvaartverzekering afgesloten, kan ik dan terecht bij een uitvaartondernemer van mijn eigen keuze?

 


 

07 ----------------

Stel dat ik graag zou willen dat het condoleren ergens anders dan in het crematorium of bij de begraafplaats plaatsvindt, kan dat?

 


 

 ---------------- 08

Mag je een kist zelf maken of versieren met persoonlijke elementen?

 


 

09 ----------------

En wat mag je eigenlijk meegeven in het graf bij een begrafenis of in de kist bij een crematie?

 


 

---------------- 10

Hoe kies ik een uitvaartondernemer die het beste bij de wensen van mij en mijn familie past?
Themadag

Neem bovenstaande lijstje mee naar de themadag zorg & afscheid en vul deze aan met je eigen vragen. Bij het regelen van een uitvaart komt namelijk veel kijken. Emotioneel, maar ook praktisch. Dan is goede, onafhankelijk en eerlijke informatievoorziening extra belangrijk. Weten wat er kan op gebied van (laatste) zorg en afscheid kan veel stress voorkomen. Wanneer je van te voren weet bij wie je terecht kunt voor specifieke zaken, geeft dit rust als het moment straks daadwerkelijk daar is. Er zijn ontzettend veel mooie lokale initiatieven in de regio Arnhem. Betrouwbare bedrijven waar je terecht kunt voor advies, kennis of voor het afnemen van diensten. Kom zondag 27 mei naar de themadag zorg & afscheid en stel je vragen aan één van de aanwezige professionals.  

Klik hier of op de banner hieronder voor meer informatie over het event en tickets.Naar boven

Events