Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeEventsThemadag zorg en afscheid ArnhemVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hier tref je veelgestelde vragen én antwoorden. Selecteer een vraag en bekijk het antwoord eronder. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via de gegevens onderaan de pagina.

 

 

Themadag zorg en afscheid Afscheidswijzer


>> Wat houdt de 'themadag zorg- en afscheid' in?

We vinden het belangrijk dat informatievoorziening rondom zorg in de laatste levensfase en de uitvaart voor iedereen toegankelijk is. Bij het regelen van een uitvaart komt namelijk veel kijken. Emotioneel, maar ook praktisch. Dan is goede, onafhankelijk en eerlijke informatievoorziening extra belangrijk.

Voor iedere regio in Nederland geven we daarom het naslagwerk ‘Afscheidswijzer’ uit. Een boekje vol praktische informatie, instanties en bedrijven voor, rond en na een overlijden. Ook onze online infotheek staat vol uitgebreide informatie, artikelen en handige checklisten.

Weten wat er kan op gebied van (laatste) zorg en afscheid kan veel stress voorkomen. Wanneer je van te voren weet bij wie je terecht kunt voor specifieke zaken, geeft dit rust als het moment straks daadwerkelijk daar is. Er zijn ontzettend veel mooie lokale initiatieven. Betrouwbare bedrijven uit de regio Arnhem waar mensen terecht kunnen voor advies, kennis of voor het afnemen van diensten. Het direct bij elkaar brengen van deze bedrijven en de inwoners van Arnhem gebeurt wat ons betreft nog veel te weinig. En dat is nou precies de reden dat we op zondag 27 mei 2018 de themadag zorg en afscheid organiseren.>> Een themadag over afscheid nemen, dat klinkt best zwaar. Wordt het een sombere en emotionele dag?

Nee, juist niet! Het doel van de themadag is om zorg in de laatste levensfase en vragen die spelen rondom het levenseinde in een ongedwongen sfeer bespreekbaar te maken. Praten over de dood en alles wat daarbij komt kijken is namelijk niet altijd makkelijk. Door onze bezoekers op een luchtige manier kennis te laten maken met het onderwerp, hopen we dat het gesprek over de dood ook in de persoonlijke omgeving makkelijker zal worden. Via een wandeling over het terrein kun je van alles bekijken, doen en leren. Zo zijn er lezingen, workshops, en presenteren onze regionale standhouders de mogelijkheden die ze bieden.


 

>> Kom ik overal op het terrein activiteiten die met de themadag te maken hebben tegen?

Nee. Een speciaal gedeelte van het Openluchtmuseum terrein is ingericht voor het evenement. Hier zal het volledige programma plaatsvinden en zijn alle standhouders te vinden.

 


 

>> Kan ik mijn kinderen meenemen?

De themadag zorg en afscheid is geschikt voor kinderen. Veel mensen hebben de neiging kinderen te beschermen voor emotioneel beladen onderwerpen als het laatste afscheid. Het is echter belangrijk dat kinderen begrijpen wat de dood inhoudt. Op de themadag kunnen ook kinderen in een ongedwongen sfeer kennismaken met het onderwerp. Door bijvoorbeeld deel te nemen aan de verschillende workshops die er zijn. Of jouw kind hier klaar voor is kun je het beste zelf beslissen. Een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum kan overigens prima gecombineerd worden met een wandeling over het terrein van het zorg- en afscheidsevent. Mocht ter plekke blijken dat het allemaal te veel wordt voor je kind, is er dus altijd de optie om de rest van de dag in het Openluchtmuseum door te brengen.

Is er iemand in jullie omgeving ernstig ziek? Een opa of oma bijvoorbeeld? Dan is het extra belangrijk je kind voor te bereiden op wat er staat te gebeuren. Daarover lees je hier meer.

 


 

>> Is het terrein toegankelijk voor mensen met een beperking?

Het Nederlands Openluchtmuseum is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. In het museumpark is de rolstoelroute zichtbaar op de vaste bewegwijzering. Het museumpark is echter gelegen op een heuvelachtig terrein en niet alle paden zijn verhard, waardoor sommige plaatsen bij regenachtig weer moeilijker bereikbaar zijn.

Voor mensen die slecht ter been zijn, is er een beperkt aantal rolstoelen te leen op ons parkeerterrein (deze werken met een muntsysteem). Ook is de locatie van de themadag dicht bij een halte van de tram die door het museum rijdt. Deze heeft een speciale wagen speciaal aangepast voor rolstoelen.Het trampersoneel kan je exact vertellen wanneer deze tram aankomt en vertrekt vanaf genoemde halte en zij helpen je graag bij het in- en uitstappen.

 


 


 >> Heb ik met mijn ticket toegang tot het hele museum?

De kaartjes die online verkocht worden geven toegang tot het gehele museum. Hierdoor kan een bezoek aan de themadag zorg en afscheid, uitstekend gecombineerd worden met een wandeling door het Openluchtmuseum.>> Kan ik een kaartje kopen bij de ingang van het museum? Of kan dat alleen van te voren online?

Kaartjes kunnen aan de kassa gekocht worden tegen regulier tarief. Via deze link kun je de kaartjes online bestellen tegen gereduceerd tarief: slechts €7,95 per kaartje. Dit is dus een flinke korting! Wees er echter wel snel bij, want dit geldt alleen voor de eerste 750 tickets. Op = op!


 

>> Heb ik gratis toegang tot de themadag zorg en afscheid met mijn museum jaarkaart?

Ja, met je museumjaarkaart heb je gratis toegang tot het terrein van de themadag zorg & afscheid én het openluchtmuseum. Wel alleen op vertoon van je fysieke kaart. Vergeet deze dus niet mee te nemen.

 


 

Staat je vraag er niet tussen? Mail naar info@afscheidswijzer.nl of bel met 088 237 24 34


Naar boven

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons