Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeEventsThemadag zorg en afscheid ArnhemVoordat ik doodga wil ik..

Voordat ik doodga wil ik..

We denken er allemaal weleens over na: wat moet ik écht nog gedaan hebben voor het einde van mijn leven? Het begrip bucketlist is voor veel mensen dan ook bekend. Het is een lijst met dingen die je nog graag zou willen doen before you kick the bucket. Oftewel: voor je dood gaat.

Creativiteit

Tijdens de themadag Zorg & Afscheid op 27 mei in het Openluchtmuseum in Arnhem kun je je creativiteit de vrije loop laten. Bureau MORBidee zal namelijk aanwezig zijn met hen ‘Before I Die Wall’. Dit is een grote mobiele muur om je stil te laten staan bij wat jij nou eigenlijk belangrijk vindt in het leven. Op de ‘Before I Die Wall’ staat tientallen keren het zinnetje ‘Before I die I want to...’. Voorbijgangers kunnen het zinnetje afmaken door met krijt hun grootste wens op te schrijven.


Zullen we over de dood praten?

Het doel van het project is voor Mariska Overman en Rob Brutnik, bevlogen duo en oprichters van Bureau MORBidee, om mensen te laten nadenken over de dood. Daar komt namelijk een hoop bij kijken. Waarom praten over de dood eigenlijk zo belangrijk vertelden ze ons eerder hier al. Naast de muur hebben ze talloze andere projecten, waarbij de vraag: ‘Zullen we over de dood praten?’ altijd het startpunt is. Zo geven ze bijvoorbeeld gesprekshulpen uit in de vorm van kaarten en dobbelstenen. Met als doel om een gesprek over de laatste levensfase en sterven laagdrempeliger te maken in bijvoorbeeld zorginstellingen. Daarnaast organiseren ze in diverse plaatsen Death Cafés. Hier kunnen mensen in ongedwongen ‘café sfeer’ het gesprek over doodgaan met elkaar aangaan. Ook zijn ze verschillende (social media) campagnes gestart, en hebben ze tientallen blogs, columns en opiniebijdragen geschreven voor diverse platformen.

Themadag zorg en afscheid

Wil jij je ultieme wens achterlaten op de ‘Before I Die Wall’? Of wil je meer weten over Bureau MORBidee? Kom dan naar de themadag Zorg en Afscheid op zondag 27 mei in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Een ticket verschaft je toegang tot de themadag én het openluchtmuseum en zijn voor slechts €7,95 hier te vinden!

 Naar boven

Events