Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeInfotheekNa overlijdenBetekenis van rouw

Betekenis van rouw

Het overlijden van een naaste is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Op een overlijden volgt een periode van rouw. Wat is eigenlijk de betekenis van rouw? Wat houdt rouw precies in?  

De betekenis van rouw

Het overlijden van een dierbaar persoon in je omgeving is vaak een ontzettend heftige gebeurtenis. De betekenis van rouw wordt in het woordenboek benoemd als ‘bedroefdheid vanwege een sterfgeval’. Rouw omvat dus het geheel van reacties dat optreedt na een verlies van een persoon met wie je een relatie die betekenisvol was had.


Wat is rouw

Rouwen is dus eigenlijk niet mogelijk zonder dat er een band is met de ander. Je zou rouw daarom kunnen zien als de ‘prijs’ die je moet betalen voor de band die je met de ander hebt gehad. Hoe intenser die band altijd was, hoe hoger de prijs. De relatie met de overledene hoeft niet altijd positief te zijn. Ook wanneer er (regelmatig) sprake was van conflicten en ruzie kan er sprake zijn van intense rouw. Rouw hoeft zich niet direct na overlijden aan te dienen, het kan ook dat dit verdriet zich jaren later opeens aandient. Dit noemen we dan verlaat verdriet.Naar boven

Infotheek


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons