Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeInfotheekRond overlijdenUitvaartregelsUitvaart in het weekend

Uitvaart in het weekend

De regels die gelden rond een uitvaart zijn niet voor iedereen even duidelijk. Veel mensen vragen zich af: Is een begrafenis of crematie in het weekend, bijvoorbeeld op zaterdag, mogelijk? 

Uitvaart in het weekend

Regels omtrent de uitvaart zijn in Nederland vastgelegd in de Wet op de lijkbezorging (Wlb). Een uitvaart in het weekend is mogelijk en legaal. Tegenwoordig kunnen begrafenissen en crematies ook op zaterdag plaatsvinden. Een uitvaart op zondag is minder gebruikelijk, hiervoor kun je maar bij een paar begraafplaatsen in Nederland terecht.Is een begrafenis op zaterdag duurder?

Een begrafenis of crematie in het weekend is vaak duurder dan een uitvaart tijdens 'reguliere tijden'. De meeste begraafplaatsen en crematoria zien werkdagen als reguliere dagen en het weekend als uitzondering. Je betaald dan ook meestal een toeslag voor een uitvaart op zaterdag of zondag. Het bedrag wat op de standaardkosten komt ligt meestal rond de 300 tot 500 euro. Hoe hoog deze toeslag exact is, hangt echter af van de desbetreffende begraafplaats of crematorium. Het aantal mensen dat kiest voor een uitvaart in het weekend is de afgelopen jaren flink gestgen. Zo hoeven genodigden immers geen vrij te nemen van werkzaamheden en is het aantal files op de weg een stuk minder dan doordeweeks. 

 Naar boven

Infotheek


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons