Afscheidswijzer - Voor een wijzer afscheid Vragen? Mail ons of bel 088 237 24 34

Voor een wijzer afscheid

ZOEK
HomeProfilerenMaatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen


Iedere Afscheidswijzer wordt gedrukt op papier met een FSC-keurmerk door middel van chemievrije CTP-productie met plantaardige inkten. Door deze verantwoorde wijze van drukken, wordt de belasting op het milieu tot een minimum beperkt. De keuze voor deze papiersoort en manier van drukken past in ons idee van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door bewust bezig te zijn met onze invloed op mens en milieu, staan we voor een duurzame bedrijfvoering.

FSC®-papier

Vanuit de houtindustrie is een FSC®-keurmerk ontstaan. Dit keurmerk staat borg voor een verantwoorde manier van bosbouw.
Het milieu wordt hierdoor ontzien, en hout met dit keurmerk geeft de garantie dat er met zo min mogelijke schade voor het milieu is geproduceerd. Omdat papier hoofdzakelijk van hout gemaakt wordt, heeft het FSC®-keurmerk ook hier zijn intrede gedaan.


Chemievrije CTP-productie

Onze drukker gebruikt een nieuwe thermische CTP-installatie, dit is een mooi voorbeeld van het sparen van mens en milieu. Bij deze manier van drukken wordt het drukbeeld door middel van een warmtelaser verankert op de offsetplaat. Nieuw hierin is dat deze offsetplaat geen zware chemie meer nodig heeft voor het ontwikkelproces. Hierdoor wordt het milieu veel meer ontlast ten opzichte van de gebruikelijke offsetplaattechnieken.


Plantaardige inkten

De drukpersen drukken met hooggepigmenteerde en ISO-genormeerde inkten. Ook het soort inkt is een onderscheidende facotr. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van inkten waarin bij de fabrikage plantaardige olie is verwerkt. Daarnaast passen wij binnen het drukproces geen schadelijke IPA (isoprophyl alcohol) meer toe, maar drukken we zoals dat heet 'alcoholvrij'. Door deze 2 technieken te combineren, waarbij we ook nog gebruikmaken van drukplaten die zonder zware chemie tot stand zijn gekomen, kunnen we gerust zeggen: de full-colourpersen die wij gebruiken drukken groen!Naar boven

Profileren


Vind een Afscheidswijzer in uw omgeving

ZOEK

De Afscheidswijzer nieuwsbrief


Meld u aan voor de nieuwsbrief!
AANMELDEN
Wij verstrekken uw e-mailadres niet aan derden en gebruiken deze niet voor andere doeleinden dan het versturen van de nieuwsbrief.

Heeft u vragen?

088 237 24 34
Wilt u liever mailen? Ga naar het contactformulier of stuur uw e-mail naar info@afscheidswijzer.nl.

Afscheidswijzer

Edities

Partners

Profileren


Volg ons